Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μ. Θεοδωράκης. Το σύστημα εξουσίας σάπισε και δηλητηριάζει το Έθνος…


Για ένα σύστημα εξουσίας που έχει σαπίσει και δηλητηριάζει το σώμα του έθνους, κάνει λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης. Σε συνέντευξή του στην Real News, ο μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής της...
Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α), εξέφρασε την άποψη, ότι η μόνη λύση που μας απομένει είναι “ να ξηλώσουμε τις ράγες πάνω στις οποίες κινείται η χώρα δηλαδή την ξένη εξάρτηση”. “ Η χώρα μας είναι ήδη χρεοκοπημένη από κάθε άποψη, κυρίως εθνική, κοινωνική, και πολιτιστική. Και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνο ένα βήμα πριν την οριστική καταστροφή της”, πρόσθεσε. Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, τον κατηγόρησε ότι εξυπηρετεί τους ξένους. “ Όπως και ο προκάτοχός του, Γ. Παπανδρέου και μαζί τους όλος ο συρμός της εξουσίας, πηγαίνουν προς τα εκεί που οδηγούν οι ράγες που έχουν τοποθετήσει οι ξένοι”, είπε χαρακτηριστικά. Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για τον οποίο εκτίμησε, ότι “ εάν γίνει μηχανοδηγός αυτού του θλιβερού τραίνου, θα βλέπει και αυτός τα δέντρα τα περνούν”. Σε ερώτηση για τον εάν το Mέτωπο θα κατέβει στις εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε, πως δεν τον ενδιαφέρει να συμμετέχει με κάποια θέση σε αυτό τον συρμό εξουσίας και καλεί σε αντίσταση.
defencenet.gr
filologos10

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός και μόνο πως ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται στο σάπιο πολιτικό σύστημα υπονομεύει την σοβαρότητα και την αξιοπιστία αυτών των δηλώσεων. Πως είναι δυνατόν να καθυβρίζεται συλλήβδην ο πολιτικός κόσμος για πράξεις ρουσφετολογίας και διαφθοράς και να ηγείται των σχετικών διαμαρτυριών ο άνθρωπος που με ελάχιστα χρόνια στη Βουλή αμέσως διεκδίκησε αναδρομικά. Παρά βέβαια την κρίσιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Και να αρνείται μάλιστα να παραιτηθεί από τις σχετικές διεκδικητικές αγωγές. Υπόσχεται απλά πως αν του επιδικασθούν δεν θα τα εισπράξει. Ποιός θα θυμάται βέβαια τότε την ιστορία, και ποιές θα είναι τότε οι συνθήκες και οι συνέπειες. Αν ήταν άλλος στη θέση του δεν θα τολμούσε καν να εμφανισθεί και να κάνει και δηλώσεις Εδώ όμως ο κόσμος όχι μόνο δεν ενοχλείται αλλά και πανηγυρίζει με ενθουσιασμό!!

Ανώνυμος είπε...

μελος του σαπιου συστηματος δεν ησουν και εσυ μικη; κ αι μαλιστα ζητας και αναδρομικα για αυτα που "προσφερες";

αλλα τωρα που εχουμε κομμα τα ξεχναμε ολα σαν την αλλη την μπακογιανη.